12 Ocak 2009 Pazartesi

Sağlıklı Zayıflama Diyeti

diyet yapan kadın

Diyet yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, diyet listenizin sağlıklı kilo vermenize yardımcı olması gerektiğidir. Uzmanlar, 1 ayda 10 kilo verdiren diyetlerin hem sağlığınızı tehlikeye attığını hem de vücudunuzda deformasyona neden olduğunu önemle vurguluyor. Sağlıkla kilo verebileceğiniz diyet menüsü


Uyanınca,
1 bardak ılık suya bir tatlı kaşığı bal ve 12 damla limon suyu ekleyip için.

Kahvaltı,
Yarım simit
3 parmak dil peyniri
9 adet light yeşil ve siyah zeytin
Az miktarda doğal reçel
Üzerine kekik eklenmiş domates biber kavurması

Kahvaltıdan 3 saat sonra,
1 kase light yoğurt
1 avuç dolusu çilek ya da vişne
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
Tüm malzemeleri sırasıyla bir kasede karıştırıp yiyin.

Akşam Üstü,
1 avuç mürdüm eriği
12 adet antep fıstığı

Akşam,
1 orta boy beyaz etli balıktan yapılmış pilaki
Közlenmiş biber ve patlıcandan yapılmış bol limonlu az yağlı salata.
Bolca yeşillik ve taze soğan

Gece,
Limon Sorbe ya da iki küçük top limonlu dondurma

Notlar,

Akşam yemeğinizi çok geç saatte yemeyin.
Diyetinizle beraber egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.


Balık pilaki diyet yemeği


Balık Pilaki

Balık hep sıcak yenir diye bir alışkanlığımız var. Oysa ki yaz günlerinde balığı soğuk da yiyebiliriz. Tarifini vereceğimiz balık pilaki, hem sindirimi kolay hem de lezzetli bir yemek. Özellikle Ege Bölgesinde çok tüketilen bu yemek, Egelilerin nasıl bu kadar genç ve sağlıklı kalabildiğinin anlamamız için yeterli.


Malzemeler,
1 kilo beyaz etli balık ( palamut, lüfer, levrek, istavrit olabilir.)
4 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
5 adet sarımsak
1 demet maydonoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
5-6 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
Tuz
Bir avuç tane karabiber

Yapılışı,
1. Büyük balıklardan kılçıksız fileto çıkarıp büyük parçalar halinde kesin.
2. Soğanları salata soğanı gibi halka doğrayıp tavaya koyun. (isterseniz taze soğan kullanın.)
3. Yağda soğanları hafif öldürün.
4. Domatesin kabuklarını soyup, fındık büyüklüğüne doğrayın ve soğana ilave edin.
5. Maydonozu yıkayıp ince ince kıydıktan sonra tuz ve kara biberle beraber tavaya ekleyin.
6. Tavadaki malzemeleri bir iki kez karıştırın.
7. Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayarak karışıma koyun.
8. Yayvan bir kaba bu sosun yarısını koyup balıkları yerleştirin.
9. Sosun kalan kısmını balıkları tamamen örtecek şekilde üstüne dökün.
10. Aralara 5-6 adet defne yaprağı koyun.
11. Üzerine 1 su bardağı suyu ve limon dilimlerini koyun.
12. Balıkları fırında ya da ocakta ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder